Netissä olevien vedonlyönti sivustojen lisensointi ja säätely

Kaikkia turvallisia ja luotettavia netin VEDONLYÖNTI SIVUSTOJA säätelee ulkoiset tahot. Sen tekee sivuston lisenssin myöntäjä sekä moni muu. Tämä on todella hyvä asia, koska niiden avulla sivustot toimivat aina luotettavasti ja turvallisesti. Jos jokin ei toimi niin kuin pitää, voidaan lisenssi evätä. Nämä tahot myös varmistavat sen, pelaajat saavat tukea, jos jokin ei mene niin kuin pitää. Ne ovat ratkaisemassa riitoja pelaajan ja sivuston välissä. Kerromme tässä nyt, että millaisia tahoja on säätelemässä vedonlyöntisivustojen toimintaa ja millaisia pelilisenssejä voi sivustoilla olla.

Ensin vedonlyönti sivustojen lisensseistä

Tämä on niin tärkeä osa vedonlyöntisivustojen toimintaa, että kerromme siitä ensin. Kun vilkaiset sivuston alaosaa, selviää aika varmasti, että mikä lisenssi sivustolla on. Se ei ole kaikissa sama eikä vaikka kyse olisi vain suomalaisten vierailemista sivustoista. On monta sellaista, jotka ovat hyvä uutinen, jos ne ovat sivuston lisenssejä. Kaikkiin ei edes voi luottaa, että niiden perusteella sivustolla olisi kaikki asiat kunnossa. Kerromme tässä, että mitkä ovat hyviä pelilisenssejä.

Maltan viranomaisen myöntämä lisenssi

Tämä lisenssi on yleisin lisenssi, joka on suomalaisten vedonlyöjien vierailemilla sivustoilla. Siksi haluamme esitellä sen ensin. Se on Maltan peliviranomaisen myöntämä lisenssi. Se vaatii sivustolta paljon ennen kuin sen saa. Kaiken turvallisuuteen ja luotettavuuteen pitää olla ensin kunnossa, jotta sivustolle se myönnetään. Koska kyse on EU:n sisältä saatava lisenssi, saat kaikista tämän alla olevista sivustoista vedonlyönnin voitot verottomina. Sinun vetovoitoistasi ei viedä siten senttiäkään, kun nostat ne vedonlyöntisivustolta pois.

Malta Gaming Authority (MGA) on myöntänyt lisenssejä jo vuodesta 2004 lähtien, joten moni sivusto on sellaisen ehtinyt jo saamaan. Jos kaikki ei ole sen jälkeen kunnossa, tämän lisenssin tietysti menettää. Tämä myöntäjä valvoo sivustojen toimintaa eli niiden, joille on lisenssin myöntänyt. Kerromme tässä myöhemmin alempana, että mitä muita valvojia on. Ensin kerromme lisää lisensoijista.

Viron pelilisenssi

Viron pelilisenssi on myös alkanut yleistymään vedonlyöntisivustojen lisenssien myöntäjänä. Tämähän lisenssi tulee meidän suomalaisten kannalta läheltä. Vaikka se on edelleen harvinaisempi kuin Maltan lisenssi, on se silti ihan yhtä luotettava. Niitä alettiin myöntämään vuonna 2010 eli kuitenkin jo aika kauan aikaa sitten. Jos vedonlyöntisivusto haluaa tämän lisenssin, on sen ensin huolehdittava monesta asiasta. Kaiken on oltava kunnossa, jotta vedonlyöjillä on turvallinen ja luotettava ympäristö, jossa vetoja tehdään.

On monia muitakin lisenssin myöntäjiä kuin nämä kaksi. Osa niistä tulee EU- Ja ETA-maiden ulkopuolelta, jolloin ne eivät ole verovapaita. Ne voivat silti olla ihan hyviä vaihtoehtoja, jos on valmis huolehtimaan itse verojen maksamisesta. Kannattaa silti tarkistaa, että mistä kaikesta ne huolehtivat ja että ne vaativat sivustolla olevan kaiken tärkeän olevan kunnossa ennen kuin lisenssin saa.

MGA

Vedonlyönti sivustojen toimintaa säätelevät tahot

Pelilisenssin myöntäjä ei ole suinkaan ainoa taho, joka säätelee vedonlyöntisivustojen toimintaa. Sellaisia tahoja on paljon. Jos katsot vedonlyöntisivuston alaosaa, näet yleensä siellä tietoja myös näistä. Kaikki niistä eivät säätele kaikkia. Yksi sivusto ei tietysti edes tarvitse kaikkien niiden säätelyä ja valvomista. Esittelemme tässä muutaman tahon, jotka säätelevät lisenssin myöntäjän lisäksi VEDONLYÖNTI SIVUSTOJA.

Testausyritys eCOGRA

Kun katsot vedonlyöntisivuston alaosaa, on siellä usein esillä eCOGRA. Se on testausyritys, joka testaa VEDONLYÖNTI SIVUSTOJA. Sillä se valvoo, että sivusto toimii pelialan käytäntöjen mukaisesti. Se valvoo ja ylläpitää niiden toimintaa. Yksi kohde on esimerkiksi se, että voitot tuleva satunnaislukugeneraattorin mukaan. Kyseessä on voittoa tavoittelematon organisaatio, joka pitää huolta, että pelisivustot, kuten vedonlyöntisivustot toimivat sääntöjen mukaan. Sen toiminta on siten erittäin tärkeää. Se on perustettu vuonna 2003. Sen perusta on se, että rahapeliala toimii turvallisesti ja vastuullisesti.

EGBA (The European Gaming and Betting Association)

EGBA on järjestö, joka edustaa eurooppalaisia rahapeliyhtiöitä, jotka esimerkiksi tarjoavat vedonlyöntiä. Se on perustettu vuonna 2007. Se toimii yhteistyössä monen muun rahapelialan tärkeän tahon kanssa, jotta pelaajat pääsevät pelaamaan turvallisessa ja säännellyssä ympäristössä. Tämä koskee myös suomalaisia pelaajia, joten voimme olla onnellisia, että tällainenkin yhtiö on olemassa.

IBAS (Independent Betting Adjudication Service)

IBAS on puolueeton toimija pelaajan ja rahapelitarjoajan välillä. Yhtiö on perustettu jo vuonna 1998. Se takaa molemmille osapuolille reiluuden ja puolueettomuuden. Jos sinulle tulee jonkin ongelma, joka ei ratkea vedonlyöntisivuston kanssa keskenään, saat apua tämän tahon kautta. Ota silloin siihen yhteys. Tiedät silloin, että päätös on sellainen, joka on saatu ammattilaisen kautta. Se on se, joka sen pitää siinä tilanteessa ollakin.

Jos haluat tietää, että onko vedonlyöntisivuston toiminnassa mukana tämä taho, sekin selviää yleensä vilkaisemalla sivuston alaosaan. Selvitä se tieto ennen kuin aloitat vetojen teon, koska ikinä ei voi tietää, että onko vedonlyöntisivuston kanssa tulossa jotain ongelmia, jotka pitää ratkaista.

eCOGRA

Yhteenvetona vedonlyönti sivustojen lisenssit ja säätelyt

On todella hyvä, että vedonlyöntisivustot eivät toimi yksin. Siksi ne eivät voi koskaan toimia väärin pelaajan kannalta eikä pelaaja voi toimia väärin, kun tekee niissä esimerkiksi vetoja. Kun sivustoja säädellään ja ohjataan myös ulkopuolelta, ovat sivustot aina turvallisia ja luotettavia. Tai ne ovat, joissa on mukana näitä tahoja.

Pelilisenssin on niistä yksi tärkeimmistä, koska ne esimerkiksi määrittelevät jo ennen toiminnan aloittamista, että mitkä asiat pitää olla kunnossa ennen kuin sivustoa voi edes avata. Ne pitävät myös huolen, että ne ovat myös sen jälkeen kunnossa, mutta moni muukin tekee sen. Esittelimme niistä muutaman, mutta emme lähellekään jokaista. Näiden kaikkien tahojen takia sinä pääset siirtämään pelirahaa vetoja varten sekä saat tehdä kaiken vetoihin liittyvän mahdollisimman turvallisella tavalla.

IBAS