Voiko rahapeli sivustoihin luottaa – Voivatko ne olla väärennettyjä?

Kun etsit paikkaa, jossa haluat pelata rahapelejä esimerkiksi tehdä vetoja, on sinun hyvä tietää niistä muutama asia. Ensimmäisenä sinun pitää selvittää se, että onko sivusto turvallinen ja luotettava. Kaikki eivät ole sellaisia, vaikka ne vaikuttaisivat ensinäkemältä sellaisilta. On monta asiaa, joiden perusteella voit tarkistaa, että kaikki on kunnossa. Sen jälkeen on vasta aika päättää, että aloitatko niissä pelaamiseen. Tämä on tärkeä vaihe, jos et halua tulla höynäytetyksi. Se voi tarkoittaa sitä, että menetät vain tallettamasi pelirahat tai antamasi tiedot eivät ole turvassa. Kumpaakaan näistä tuskin haluat, joten luehan mitä sanottavaa meillä on.

Tarkista mikä pelilisenssi sivustolla on

Pelilisenssi kertoo sivustosta jo paljon. Se voi kertoa heti, että kaikki on sivustolla kunnossa ja siellä voi aloittaa pelaamisen. Maltan peliviranomaisen myöntämä lisenssi on yksi sellainen. Sitä ei saa ennen kuin kaikki tärkeät asiat ovat kunnossa. Joten jo tämän lisenssin selvittäminen voi riittää siihen, että voit siirtyä sivustolle pelaamaan ilman pelkoa siitä, että kyseessä olisi huijaussivusto.

Tämä ei tietysti ole ainoa lisenssi, joka kertoo sivuston luotettavuudesta. Se vain on se yleisin lisenssi, joka on suomalaisten pelaamilla sivustoilla. Lisenssi ilmoitetaan yleensä sivustojen alaosassa. Sieltä löytyy usein paljon tietoja sivuston saamasta lisenssistä. Siellä on esimerkiksi lisenssinumero. Katso ensimmäisenä sivuston alaosaa, kun aloitat sivuston luotettavuuden ja turvallisuuden selvittämisen.

Puhelin

Tarkista onko sivustolla käytössä SSL-salaus

Seuraavaksi katso sivuston nettiosoitetta, kun lisenssi on selvillä. Toki tämän asian tietää olevan kunnossa jo, jos lisenssi on kunnollinen. Sellaista lisenssiä ei nimittäin myönnetä, jos SSL-salaus ei ole kunnossa. Mutta voit toki itsekin tämän selvittää nettiosoitteen perusteella, joka on hyvä selvittää jokaisen sivuston kohdalta, jossa aikoo tehdä rahansiirtoja tai luovuttaa omia tietoja.

SSL-salaus on kunnossa, jos osoitteen alussa on https. Eli S-kirjain kertoo tämän asian olevan kunnossa. Silloin voit siirtää rahaa turvallisessa ympäristössä sekä luovuttaa sivustolle omia tietojasi esimerkiksi rekisteröinnin yhteydessä. Tämä on erittäin tärkeää, jolloin tietosi ja rahasi eivät valu kenenkään muun käsiin.

Silmäile sivustoa ja etsi näitä ominaisuuksia

On monia muitakin asioita, joiden perusteella voit arvioida, että sivusto ei ole huijaussivusto. Jos sivustosta on olemassa suomenkielinen versio, se ei heti kerro sivuston luotettavuudesta. Sivusto on voitu kääntää suomeksi esimerkiksi jonkin automaattisen kääntäjän avulla. Jos sivusto on täynnä käännösvirheitä, ei se anna sivustosta kovin hyvää kuvaa. Se ei tee sivustosta tietystikään automaattisesti huijaussivustoa, mutta kyllähän se vaikuttaa pahalta. Meitä suomalaisia pelaajia on aika vähän. Jos joku on käyttänyt paljon aikaa käännöksen tekoon, on sitä tuskin tehty huijaus mielessä. Kun suomenkielinen versio on laadukas ja hyvä, se voi tarkoittaa samalla luotettavaa sivustoa.

Jos kyseessä ei ole ihan uusi sivusto, on moni muukin ehtinyt sitä käyttämään. Silloin voit etsiä netistä tietoja sivuston arvosteluista. Jos niissä kehutaan sivustoa, antaa se sivustosta hyvän kuvan. Mutta tuskin mikään sivusto olisi vuosia toiminnassa, jos kaikki vain haukkuisivat sitä ja kertoisivat, että kyseessä on huijaussivusto. Uusien sivustojen kohdalla arvosteluja ei ehkä löydy, jolloin sivuston tiedot pitää tarkistaa paremmin. Niistä kerroimme ylempänä.

Jos pelisivustolla on hyvät mielessä, siellä ei toivota sitä, että sinä häviäisit sinne liikaa rahaa. Siksi yksi luotettavuuden merkki on myös se, että sivustolla kerrotaan vastuullisesta pelaamisesta. Monet sivustot huolehtivat siitä myös tarjoamalla erilaisia apukeinoja, joiden avulla vastuullinen pelaaminen onnistuu. Niillä voi esimerkiksi rajoittaa omaa pelaamista eli suojella peliongelmien syntymiseltä. Se voi olla vaikkapa raja, jonka voit asettaa viikoittaiselle talletusmäärällesi. jos olet tallettanut jo tämän rajan verran, et voi tallettaa sillä viikolla enää enempää, jos olet asettanut tämän rajan. Et tule silloin ainakaan tallettamaan enemmän kuin olit ajatellut.

Apua on tarjolla myös silloin, jos peliongelmista on jo viitteitä. Ne voivat olla yhteystietoja paikkoihin, joissa tarjotaan apua peliongelmiin. Kaikki vastuulliset pelisivustot yrittävät estää tällaisten ongelmien syntymisen.

älypuhelin

Satunnaislu kugeneraattori on tärkeä ominaisuus

Jotta kukaan ei voisi vaikuttaa voittoihin, pelien voitot arpoo satunnaislukugeneraattori. Selvitä, että voitot tulevat sen kautta, jos haluat olla varma, että kukaan ei huijaa rahojasi, joita peleihin laitat. Pelisivustoja valvotaan muidenkin kuin pelilisenssin antajan toimesta. Tätäkin asiaa seurataan, että kukaan ei pääse vaikuttamaan voittojen tulemiseen. Et sinä eikä kukaan muukaan. Sellaisia tahoja on monta. Niistäkin ilmoitetaan yleensä sivuston alaosassa, kuten pelilisenssin myöntäjästä. Olisihan se tympeä pelata pelejä, joiden voitoista päättäisi joku toinen ihminen? Eihän siinä olisi mitään järkeä.

voittaa

Yhteenvetona väärennettyjen sivustojen tunnistaminen

Jos nyt löydät sivuston, jossa ei ole nämä esitetyt asiat kunnossa, kannattaa miettiä tarkoin, että otatko riskin siihen, että sinua tullaan huijaamaan. Kunnollisia pelisivustoja on tarjolla niin paljon, että miksi edes valita sellainen, joka ei täytä turvallisen sivuston kaikkia ominaisuuksia? Siksi me suosittelemme pelaamaan vain niissä paikoissa, joissa se on varmasti turvallista. Nyt tiedät, että miten voit sen itsekin tarkistaa. Se käy niin nopeastikin, että se kannattaa tehdä.