Pitääkö vedonlyönti saaduista voitoista maksaa veroja?

Kun teet vetoja ja saat niistä voittoja, haluat varmasti kaikki voitot itsellesi. Kukapa nyt haluaisi maksaa niistä ensin veroja ennen kuin tietää, että kuinka suuri voitto on oikeasti ollut eli se raha, jonka saat kokonaan itselle. Me haluamme siksi kertoa sinulle nyt, että pitääkö vedonlyönnin voitoista maksaa veroja. Se ei ole ihan niin yksinkertaista, että voisimme vain vastata joko, että pitää tai ei pidä.

Joissakin tilanteissa voit joutua maksamaan niistä veroja, mutta sen voit selvittää etukäteen ennen kuin aloitat vetojen teon. Koska usein veroja ei tarvitse maksaa, tämä vaihtoehto taitaa kiinnostaa sinua eniten. Me kerromme sinulle nyt, että miten saat vedonlyönnistä voitot itsellesi ilman veroja. Kerromme ensin, että millaisissa tilanteissa niitä pitää maksaa, jotta osaat varautua tähänkin vaihtoehtoon. Sen jälkeen esittelemme tämän paremman vaihtoehdon ja kerromme muutaman vedonlyöntisivuston, jossa veroja ei tarvitse maksaa.

Tällaisissa tilanteissa joudut ehkä maksamaan vedonlyönti voitoista veroja

Kannattaa selvittää veroasiat jo ennen kuin aloitat vetojen tekemisen. Silloin eteesi ei tule sellaista ikävää yllätystä, että saakaan kaikkia voittamiasi voittoja itselle, vaan verottaja vie siitä osan. Sitä emme voi tässä kertoa, että paljonko verottaja voi voitoistasi viedä, vaan sen että milloin verottaja voi niitä viedä.

Selvitä ennen vetojenteon aloittamista, että millainen pelilisenssi vedonlyöntisivustolla on. Jos se on EU:n tai ETA—maiden ulkopuolelta tuleva lisenssi, sinun pitää itse huolehtia verojen maksusta. Eli tällaiset sivustot eivät ole verovapaita. Emme kuitenkaan voi sanoa siitä mitään, että kannattaako niillä pelata. On hyvä nimittäin selvittää ennen vetojenteon aloittamista, että onko sivusto turvallinen ja luotettava. Sekin tietysti vaikuttaa valintaasi, että millainen on sivuston vetotarjonta ja muuta palvelut sekä ominaisuudet.

voittaa

Tästä tiedät, että vedonlyönti voitoista ei tarvitse maksaa veroja

Edellisessä kohdassa vähän jo paljastui se, että missä niitä veroja ei tarvitse maksaa. Se liittyy vedonlyöntisivuston pelilisenssiin kuten myös edellisessä kohdassa. Eli jos pelilisenssi tulee EU:n sisältä tai ETA-maasta, ei veroja tarvitse maksaa. Sellaiset sivustot ovat täysin verovapaita suomalaisille vedonlyöjille. Sama pätee myös muiden rahapelien kohdalla.

Yksi yleisimmistä ja suosituimmista pelilisensseistä on Maltan peliviranomaisen myöntämä lisenssi. Sellainen on aika monilla suomalaisten pelaamilla sivustoilla. Mutta se ei ole suinkaan ainoa, joten verovapaalla sivustolla voi olla esimerkiksi Virosta saatu pelilisenssi. Löydät yleensä tämän tiedon sivustojen alaosasta, josta se on helppo tarkistaa.

voittaa rahaa

Esimerkkejä verovapaista vedonlyönti sivustoista

Me tiedämme monta sivustoa, joissa saat tehdä vetoja ja joissa niistä saaduista voitoista ei tarvitse maksaa veroja. Tiedämme myös, että mitkä niistä ovat turvallisia ja luotettavia. Senkin tiedämme, että missä niistä ovat parhaat valikoimat vedonlyöjille sekä kaikkea sellaista, joita suomalaiset vedonlyöjät tarvitsevat. Jäljelle jää silti todella monta sivustoa, vaikka kaikki nämä hyvä asiat pitäisi niissä toteutua. Siksi emme voi mainita tässä jokaista hyvää.

Mutta kerromme muutaman suosikkimme. Yksi niistä on Unibet, jonka ehkä jo tiedät, koska se on monien suomalaisten suosikki. Se on verovapaa, suomenkielinen ja tarjoaa jokaiseen makuun jotain eli siellä on paljon vedonlyönnin kohteita monesta eri lajista.

Toinen suosikkimme on Mr Green, joka on muuten moneen kertaan palkittu sivusto. Sekin on täysin suomenkielinen ja tietysti verovapaa. Siellä on tarjolla paljon lajeja ja usein myös etuja vedonlyöjille, kuten myös Unibet -sivustolla. Kolmas suosikkimme on Betsson, joka ei näille kahdelle jää toiseksi eikä kolmanneksi. Siellä on paljon lajeja, se on suomenkielinen ja sielläkin hemmotellaan eduilla kaikkia vedonlyöjiä. Valitse jokin näistä, kun haluat tehdä vetoja, jos haluat olla varma siitä, että kaikki toimii niin kuin pitää.

voittoisa